tisdag 28 maj 2013

Billdal Burger Bash





Efter köttprovningen så är det förberätt för en ”burger cook-out”... AK+P har fixat ”Heston-hammare” – sånna man gör på alla coola burgerjoints idag. Man malen köttet – högrev – i längder som man sedan rullar ihop till en lång korv typ med plastfolie runt. Låter den ligga till sig i kylen över natten typ...  Sedan skär man ganska tjocka puckar som mat steker i panna – för att vätska och fett inte skall försvinna. Grillade burgare kan ju lätt bli torra... Krydda endast med peppar och salt... M har bakat sköna buns av brioche-typ – oxå det som gäller hos burgarflipparna idag... Man gör dem med fördel något mindre – nästan som sliders – då kan man ta 2 istället. Tillbehör och topping efter tycke och smak. Själv tycker jag att det räcker med ost och karamelliserad lök – som gärna får vara spetsad med lite Southern Comfort. Och kanske en skvätt Chewing gum- & Tobacco Ketchup. Är ingen ölare direkt – omodernt ja vet – men nåra flaskor rött passar alltid... eller varför inte en kvarting Pernod?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar