fredag 7 februari 2014

Rag pap...

Spag bol, rag tag eller varför inte rag pap? En riktig italiensk köttsås heter Ragú! Bolognese är en ragu... Ordet ragu – på svenska – låter ju inte så aptitretande, kommer ihåg när man fick ragu i bamba eller var på söndagsmiddag hos nån gammal moster eller faster som bjöd på ragu – ingen höjdare... Gör iaf en variant till dagens söndagsmiddag på; högrev och mycket vitlök, tomat – 2 burkar San Marzano, lök, en halv flaska vitt, tomatpuré – Ardita, kalvfond, färska örter – timjan, oregano och rosmarin. För att få den där toscanska touchen adderar jag en knivsudd kanel... eller två. Allt i grytan på med lock och in i ugnen på 90° i typ 7–8 timmar. Serverar med pappardelle, riven Parmigiano-Reggiano ... gu sa gött! Gör det på morgonen och låt grytan stå i ugnen hela dagen så är det perfekt att servera till kvällsvarden...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar