fredag 17 oktober 2014

Umami burger

Var förbi killarna på Umami Burger i em. och blev lite inspirerad... Högrevsfärs får ”vila” i rulle med svartpeppar lite Maldonsalt och några droppar tryffelolja. Gör en umamipaste (klet, kräm...) på tomatpuré, selleri, vitlök, sardeller, soja, köttfond, ansjovispaste, räkpaste m. chili, balsamico, lagrad parmesan och lagrad cheddar.  Denna paste/kräm kletar man på de nystekta bröden. Lite tunnskivad tomat på bottenbrödet och picklad rödlök på toppbrödet. Burgarna delas upp från rullen, plattas ut lite och steks lätt med svarpeppar i panna. Lägges i ugnsfastform på med cheddarost och in i ugnen en stund. När osten smält på ett skönt sätt, ta ut och lägg i bröna, käka och njut... – Fett me disko, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar