lördag 26 september 2015

Omakase Hoze

Från Stigbergsliden, Majorna, Göteborg kliver vi in i en dunkel liten lokal. Där finns en bardisk med plats för 6 personer. På andra sidan baren står José som skall guida oss igenom – vad som skulle visa sig bli en helt fantastisk måltid. Till sin hjälp har sin pappa som servar, dukar och dukar av. José berättar hela tiden vad han gör, varför och var råvarorna kommer ifrån. Vi pratar Noma, Momufuku, Fäviken, Jiro, Sushimästare, 35.000 kronorsknivar, Mallorca, lagrad soya, äkta wasabi... Genom hela måltiden dricks det bara vatten. José säger att ”visst, om man går till sin kvarterskrog och käkar en biff med bea så kan det vara gott med en flaska vin men detta är ingen mpltid det är en upplevelse och i den ingår inte alkohol”. Det gäller att ha skärpta sinnen för att ta till sig så mycket som möjligt av denna upplevelse!

Nu börjar resan!
Pata Negra / Joselito med kaffeolja, dipp på blomkål och vit choklad

Bröd/chorizo/lönnsirap/salt

Churru/råraka med löjrom och tillbehör

Nordiska kungsräkor stekta på saltbädd


Musselbuljong, musslor, lågtempat ägg

Smörstekt toast, caviar, hälleflundra, citronzest, salt

Krabba, sjöborre, kål, laxrom, gelé

Rökt kräfta, jordärtskokschips, jordärtskoksblomma

Pilgrimsmussla, vit tryffel

Wagyu, ålkräm, syltad lök, friterad renlav, kantarellpulver

Dagens fångst

Sushitime!

Hälleflundra


Sill

Tonfisk



Hanmakrill (alltså en kille, tjejerna är för feta...)


Norskfångad Bonito



Halstrad lax (bränd med Silverek)


Vaniljglass på opastoriserad fjällkomjölk, adzukibönor, grönt te

Kokosnötyogurt, fänkol, yuzu, maräng, dillolja

Kaffe, Chemex, bönor från Kenya

Två och en halv timma har gått, vi har ätit en fantastisk måltid eller upplevelse som José skulle sagt. Skön avspänd stämning inget überfancy. Tänker att detta toppar faktiskt Nomabesöket. Även om det ligger några år bak i tiden. En fantastisk present! Tack så mycket M & T!  (har säkert glömt någon ingrediens här och där men ni fattar nog!) hozerestaurant.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar