måndag 11 mars 2013

Avenyyyn – biff med bearnaise och räkfrossa

Min f.d. kollega Mark Isitt skrev en skön artikel om Avenyn i gårdagens GP. Denna ”bôsgata” som tappat nästan allt... Är själv nästan aldrig på Avenyn, de enda tillfällena är när jag besöker min bank, tar en frukost på Jungans eller går till Park Baren (Café Aveny?). Annat var det förr när man började att hänga i stan – tidigt 80-tal typ... Då var det ju bara Avenyn som gällde! Känns lite töntigt med ”personas” som arkitektbyrån tagit fram för att beskriva de olika framtidsvisionerna... (Dandy, Fenix & Robyn... vaa! Vilka ”personas” skulle man hellre ha sett?) Känns så typiskt Göteborg att tänka ”småskaligt”, att inte göra en Internationell tävling – precis som med Gothia Cup, världens största lag-tävling? där man kan tänka sig att ha Triple N Touch på invigningen men ingen ens tänker Madonna... Avenyn idag saknar finess, bara de stora ointressanta affärkedjorna finns där, i stort sett inget av intresse. Wallenstams vision är väl bara att de skall tjäna så mycket pengar som möjligt... Ingen själ bara jävligt lagom. De där känslan som kan infinna sig när man promenerar i en svensk småstad, Katrineholm t.ex., den infinner sig när man går på Avenyn tycker jag. På vissa delar av Kungsgatan oxå... I artikeln skriver Mark att kommunen hävdar att Whites förslag var ”ekonomiskt mest fördelaktiga med hänsyn till kvalitet”. Klassiskt upphandlingsmaér alltså; vi tar det billigaste! Inte det bästa eller det som gagnar medborgarna bäst så de kan trivas och utvecklas... Nää! det billigaste sa jag! Vi är väl värda mer än det billigaste! Om Göteborg skall utvecklas till en stad med internationell prägel så är det inte det billigaste som gäller gubbar! (Har lånat J.Walderstens fina illustration från GP, hoppas det är ok!)  (Inget är som du, åhh Göteborg...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar