måndag 10 juni 2013

Burgersson



Dax för besök på Göteborgs första? riktiga burger-joint: Burgersson – ett sånt skönt och svennigt namn på ett hamburgerhak. En trend som funnits i bl.a. London, København och Stockholm sedan ett tag. Kärlek till burgaren, man maler köttet själv för att få rätt smak, balans och fetthalt, noga med var köttet kommer ifrån och det redovisas oxå på en tavla i baren; – veckans kött kommer ifrån...! Det är lördag lunch... fint väder och mycket på gång i stan. Uteserveringen är fullsatt och inne i restaurangen finns det några få platser. Vi väljer en plats i fönstret... Skön inredning, genomtänkt... Bra blandning på gäster, allt från; Majornahipsters via barnfamiljer med hund och fotbollssvennar till försäkringssnubbar med backslick och dunväst... Trevlig och serviceminded personal. Vi beställer Bacon & Cheese, M tar med Pommers och jag väljer med inlagda grönsaker som side... Det tar lite lång tid att få in burgarna men det är lördag lunch och fullt tryck i restaurangen och vi har inte bråttom... Burgarna är supergoda, bra sajs på dem oxå inte riktigt slajders med inte så brôtiga och stora som vissa krogburgare är... och där är det väl mest att det är väldigt mycket bröd... så är det inte här. Sköna lagom stora briochebröd och en ganska stor (höga men inte så stor diameter... kanske 120–140 gram?) burgare... precis som det ska vara! Riktigt bra! Helt ok priser oxå... C vill gå dit när han slutar skola så vi sitter där snart igen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar