måndag 15 februari 2010

Påfågeln


En frikvällPeacock; J+C, E+C, P, A, M och jag. Anledningen var egentligen att M+A skulle komma ner från Sthlm. Tyvärr fick de sjukt barn och kunde inte åka... Vi andra körde dock på som planerat. Barnvakt och sånt var ju ändå fixat. Efter diverse strömavbrott (?) och en fadäs med dåligt vin så kunde vi beställa... Dim Sum blev det – ett hopplock av smårätter; wontons dumplings, gyoza dumplings, Korean BBQ, Tempura, Sashimi, Hoisinsallad, Nori Maki Biff, Rispappper Maki med Nudlar mm. Fantastiskt gott... och happy ending!
Peacock hette en gång i tiden Restaurang Påfågeln, i slutet av 70-talet och början av 80-talet hette stället Sea Bottom senare blev det Capri Club (CC Club). På Sea Bottom hade vi vår ”avsparksfest” i nian. Har funderat på om det inte var så att vi serverades vin på denna fest. P, som satt med i festkomittén för avsparksfesten, hävdade att så var det; – en halv flaska vin per kuvert. Vi var 15–16 år... Sedermera blev Sea Bottom ett vattenhåll för oss, många GinTonics har passerat unga pojkars strupar där, mycket cigg, spyor under trappan och kopulering på toaletten. P återberättade en anekdot när vår gamle kamrat D.Å. jagade guldfiskar i den lilla dammen som fanns där och spetsade dem med sin gaffel... Härliga tider, strålande tider...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar