söndag 13 juni 2010
12 juni
Idag skall vi köpa avslutnings-/sommarpresent till C. – En studsmatta... (D fick en iPhone i går...) Föll till slut till föga, har hållit emot i 5 år eller nåt... Har lite svårt att se en studsmatta i min trädgård... det ser ju så fullt ut och framförallt så ser det väldigt löjligt ut på satellitbilderna från eniro/hitta/google... Gå in och kolla! en rund svart/blå sak i varje trädgård... Men som sagt, i år vek jag ned mig och blev "svennebanan". Klart grabben skall ha studsmatta! Och inte behöva springa in till grannarna och "låna" deras jämt... Hittade en på ICA Maxi – av alla ställen... 1.600 spänn och väldigt tung... Fäll sätet och in med den i bilen. In till stan och handla lite annat – lunch hos Miss Fajitas på Gibraltargatan. Alltså, detta är ju riktigt gott och hyfsat nyttigt tror jag; kyckling och div. grönsaker och böner rullat i fullkorns-tortilla med hot salsa. Borde finnas fler sådana ställen i stan på lite mer centrala platser oxå... Mer Fajitas till folket... Hem och montera... tog rätt lång tid – i duggregn oxå, kul, kul... Läge för Corona... Dax för "mys-snacks", idag div. ostar och Pata Negra. Har man smakat Pata Negra så finns det inget alternativ längre... Parma-skinka, Serrano-skinka eller San Danielle funkar knappt på macka längra. Smaken är fulländad... Svarta grisar som äter ekollon wow! Middagen består av, till förrätt: Tonfisktartar, rå tonfisk skuren i små kuber, finhackad rödlök, hackad kapris, lite hacka gräslök, olivolja, salt och peppar. Pressad citron. Huvudrätt: Baconlindad Marulk Picante med Puy-linser och Ms mos. Olja försiktigt in en Marulksfilé – gärna Frithiofssons CitronOlja. Pudra över med rökt paprikapulver, chiliflakes och vanligt paprikapulver. Linda bacon runt filén. Lägg i form, i med termometer och in i ugnen på ca 125 grader (grill och varmluft). Ta ut vid typ 50–55 graders innertemperatur. Tranchera, lägg upp på tallrikoch skeda (napera) över lite av skyn från formen.Servera med t.ex. citron- och parmesanmos, puylinser och lättfrästa sockerärtor. Till dessert hade M gjort Jordgubbsflarn – yummie, yummie...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Tycker du viker lite lätt nu för tiden. Kommer flamingon att få hoppa i studsmattan?
SvaraRaderaNu trampar du på flera ömma tår samtidigt Herr P...
SvaraRadera/ S I LV E R B O Y