tisdag 8 juni 2010

Dagens

En fräsch sallad... Biffsallad. Blanda lite olika salladssorter t.ex.; romansallad, rucola – hemodlad förstås. Lägg på ett stort fat... på med vårlök, tunnskivade tomater (gärna kvist...), lite röd paprika, gurka (urkärnad, halva slantar). Gröp ur avokado pressa över lite citron, addera finhackad chili och pressad vitlök. Smula över Feta-ost – gärna ekologisk (inte Zeta). Innan detta; smörj in ryggbiffar med chiliolja (inte för mycket) häll på lite chili-flakes och rökt paprikapulver och lite flingsalt. Stek biffarna hastigt i het panna på båda sidor, ta upp, tranchera i tunna "strimlor" och i med allt i pannan igen. Ta upp och lägg på en tallrik så det svalnar lite... Blanda köttet i salladen – även köttsaften – blanda väl. Häll på rejält med olivolja (gärna nån snygg och dyr – inte Zeta...) och balsamico (inte Zeta – jag gillar inte det varumärket helt enkelt...) Smaka av med flingsalt... Idag funkar det bra med ett glas rosé till... Smaklig!

3 kommentarer:

  1. Såhär 25 minuter innan lunch är det verkligen PAIN att gå in och läsa om alla era smarriga middagar...Skut mig! :D


    / Ellie på Tempel

    SvaraRadera
  2. Du får komma hit på middag någon kväll...

    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera