lördag 31 juli 2010
Mjölkbussen, Ryan Air, till Sicilien. Tar ca 3,5 tim och man landar i Trapani på Siciliens västra sida. Därifrån färja till Favignana (eller Marettimo eller Levanzo). En skön ö, med fantastiska bad schysst käk och trevliga människor. Inte så mycket svenskar ännu... Lägenhet bokad via nätet. Första lunchen: Sjöborrar och pasta... rosé... I poolen på anläggningen är det badmössa som gäller, och badis är stenhård. Dock är det ok att ligga i poolen en hel förmiddag utan att gå upp... På Favignana tar man smidigast sig fram med cykel. Kostar mellan 3–6 €/dag. Inte världens coolaste jonnar men de funkar... Självklart kan man även hyra scooter eller bil. Men det finns inga parkeringar vid stränderna ofta är det oxå små sandvägar dit fram... Första kvällen lyckades vi pricka in den lyxigaste restaurangen, käkade nån konstig förrätt som jag glömt av men till huvudrätt blev det Pasta alla Norma – en ny favorit – en klassisk siciliansk pasta rätt döpt efter kompositören Bellinis opera Norma. Pasta Norma är gjord på; stekt aubergin i tomatsås med vitlök, basilika och ricotta (egentligen ricotta salata, en saltad ricotta som har en skarpare och nästa syrlig smak), pastan skall helst vara av typen maccheroni. Några favoritstränder/badställen: Cala Rossa, Bue Marino och Grotta Perciata... inga stränder egentligen utan klippor som man kan hoppa och dyka ifrån... Lunchen äter man smidigast på badstället och då i form av medtagen pizza. Ett annat alternativ är att packa ihop och cykla till nån trattoria och käka för att sedan återvända till stranden... på vägen hem kunde man stanna på en skön jos-bar, som såg ut som en apelsin, och dricka lite färskpressad, iskall jos. Citron med apelsin var en favorit... Seglade med en Bavaria 42 till Marettimo för att kolla på grottor. Träffade på en havssköldpadda mitt ute på havet, stor som en familjepizza ungefär... Segelturen var skön med grott-turen blev lite seg efter typ grotta nummer 37... Hittade en skön bar nere i hamnen där man med fördel kunde inmundiga en, eller två, gin tonics på eftermiddagen mest för att hålla Malarian borta... Hallå! vi är ju nästan i Afrika... En svensk tjej som heter Therese har en restaurang nere i "stan". Åt en helt ok Involtini di pesce spada hos henne. Annars blev favo-restaurangen Camarillo Brillo, döpt efter en Frank Zappa låt, skönt häng, lite modernare kök, lite arab- och asieninfluerat med sushi och sashimi, Tuna-tartar mm. Vi befinner ju oss i Tuna Territory. Men här nere äter de gärna tonfisken cotto, helt igenom. Vilken är synd. Men som sagt på Camarillo Brillo fick vi fantastiska rätter med tonfisk. Ägarinnan var den ende som kunde engelska bra. Tjejen i baren var från Sverige... Brödet i Italien borde nästa få ett eget inlägg, det är inte gott. Kan inte minnas att jag nån gång fått gott bröd... vet inte vad det är men de kan helt enkelt inte göra gott bröd. Som sagt fantastiskt vatten, sköna bad, mycket snorkling – man ser lika mycket fisk på ett bad här som man ser på 3 somrar i Sverige, fantastiskt undervattensliv. Och god mat. Mycket eller nästan bara fisk och skaldjur. Åt en kväll grillade gambas... oh yeah! Helt otroligt goda, en tendens till sötma, lite sälta och syrlighet från pressad citron mmmm... Espresson är alltid god i Italien. C drack minst en varje dag...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar