söndag 11 juli 2010

Köttkungen


Ms första semesterdag. Morgondopp, frulle, gräsklippning och fixa i trädgården. Kvällsdopp. Har gått och sneglat på Wagyukött hos den lokala handlaren här i förorten... 1500 spänn kilot är ju lite saftigt förstås! Men det är små tunna bitar som är vacumpackade... ok! vi testar. Har bara ätit Wagyu (Kobe-biff) på krogen innan... Kamrat J påminner mig om att den skall stekas medium. Rare som man annars vill ha är inte att rekommendera för detta välmarmorerade kött... Är lite skeptisk, tänk om man åker på en blåsning att det är en äcklig tranig köttslamsa! En enkel grönsallad med bl.a. bondbönor, endivsallad och vinegrette. Ugnsgrillad potatis... M gör ett vitlökssmör. Plockar upp en skön vinare från källaren, en Branacaia Tre 2002 som vi köpte i Toscana för några år sedan... dekanterar och häller på karaff... Ett höjdarvin... som min far brukar säga. Och köttet då? Det var faktiskt helt sagolikt! Tycker att det påminner om lättstekt Foie gras nästan... Får börja att samla till nästa inköp... (... sedan sover vi gott i borgarsmeten...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar