fredag 23 november 2012

Lunchbudget

Har brottats lite med mig själv den senaste tiden (läs 5 år typ...), ang. detta med luncher på stan och framförallt priset för dessa! En viss irritation har växt inom mig när man betalar en hundring eller mer för en sketen lunch som inte smakar bra... Okej, man kan ha med lunchlåda. Men jag är inte typen... har funderat sedan första jobbet typ nån gång i slutet av 80-talet. Fördelen med låda är ju att jag vet vad jag får, eftersom jag antagligen lagat det själv, och att det är gott! Men det finns nåt skönt i att lämna kontoret, gå ut få en kortare promenad, eller två... byta miljö! Uppskattar faktiskt att käka lunch själv då och då, gärna lite senare, typ framåt klockan ett sådär...  Iallafall, härom veckan så blev måttet rågat eller råget måttat... hur ni vill! Betalade 104 riksdaler för ärtsoppsbuffé! Man betalar alldeles för mycket pengar för riktiga skitluncher... Min sons lunch i skolan får kosta typ 9.48/portion! Nej tänkte jag, nu får det bli nån form av lunchbudget. 300 spänn i veckan får det kosta, d.v.s. 60 skr/dag. Kan bli svårt! Så nu har första veckan gått... Hur gick det då? Kan säga med en gång att jag inte klarade det riktigt, men nästan... 310:- kostade veckans luncher...

 • Måndag: Kyckling- och currysoppa, Pustervik / 65:-
 • Tisdag: Falafelrulle, Sunset Falafel / 45:-
 • Onsdag: Pannbiff, lök och potatis, Kågebaren / 60:-
 • Torsdag: Kyckling- och couscoussallad, Deli & Coffe / 75:-
 • Fredag: Tortelini med pesto, Aldardo / 65:-

 • Summa: 310:-

Snart öppnar Saluhallen igen och Alexandras – har saknat deras bönsoppa. Hoppas inte att de aphöjer priserna bara! Bättre lycka nästa vecka! Hoppas man kan klara detta utan att gå i Köttclownsfällan!

3 kommentarer:

 1. ja men 310 är ändå klart godkänt!/D

  SvaraRadera
 2. BRA GJORT HÅLLA LUNCPENGARNA NERE TILL ETT VETTIG PRIS PER VECKA HEJA A MK

  SvaraRadera
 3. Som sagt, får se hur de kommande veckorna funkar... Men den 12:e öppnar ju Saluhallen igen. Och Alexandras oxå – hoppas jag!
  / S I L V E R B O Y

  SvaraRadera