måndag 11 januari 2010

Involtini






Söndagsmiddag – oxrullader i tomatsås med hasselbackpotatis. Banka ut skivor av lövbiff försiktigt, några varv med svartpepparkvarnen och pudra över lite paprikapulver. Blanda ihop hackad: schalottenlök, vitlök, kapris, persilja, oregano, timjan, 1 sardell, några oliver och några semi-soltorkade körsbärstomater, paprikapulver, salt och peppar, lite cayennepeppar och en nypa råsocker. Lägg en klick "klet" på varje skiva. Lägg dit typ 3 semi-soltorkade körsbärstomater och riv lite Parmesan på varje... rulla ihop och fäst med tandpetare. Stek dem runt om i stekpannan. Flytta över rulladerna till en traktörpanna, sväng ihop en sås på: finhackad schalotten och vitlök, tomatpuré, rödvin, kalvfond, råsocker och grädde. Låt koka ihop och smaka av med salt och peppar... Häll såsen över rulladerna och låt puttra ett tag – halvtimma kanske. Servera med hasselbackspotatis och nåt grönt... Till middagen kollade vi på The Big Lebowski funkade ap-bra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar