tisdag 19 januari 2010

Kock och Vin

En fantastisk kväll på Kock och Vin... God mat, sköna viner, bra service som aldrig blir "too much". Först lite bubbel och så kommer det in en liten "för-ammis"; på en planka ligger bitar av rökt kronärtskocka (Kronärtskockan innehåller förutom vatten kolhydrater som inulin och fibrer, mineraler som natrium, fosfor och kalcium, samt vitamin B1, B3 och mindre mängder vitamin C.) på en puré av jordärtskocka över detta vinägerpulver (?) och finhackad gräslök (glömde fota detta...). En trevlig brödkorg dyker upp med handvispat smör på en sten (!)... Dax för den "riktiga" ammisen; ett litet fågelbo på en tallrik. I botten på äggskalet ligger lite ansjovissmaksatt ägg över detta ett pepparotskum – speciellt. Nästa rätt; Lår och lever av kyckling från Rössjöholms gård med inlagda krusbär, korn samt krispigt kycklingskinn – wow. Next stop; Halstrad gös, rotselleri med rödvin och Kvibilleost samt ångad grönsallad – fantastiskt... Ännu en tallrik "dimper ned" framför mig; Hängmörad västgötsk ryggbiff stekt i kryddpeppar, sky på oxsvans, märg samt grönkål, blomkål och brysselkål – Helt sövve! för tankarna till kalops, antagligen kryddpepparen... En lite tallrik kvar; Karamelliserat vinteräpple med sötad persiljerotskräm, dragonglass och frusna äppleskal – kul och inte så sött. En enkel espress och en ung Armagnac. Till kaffet bjöds det på ytterligare en sak som serverades på en liten sten. En kväll att sent glömma, fantastiska viner som, förstås passade perfekt till respektive rätt. Mums...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar