torsdag 22 mars 2012

Italiensk knödel



Eller klimp eller palt... Fast på italienska heter det: Gnocchi di patate... till det serverar jag: salsa di pomodoro. Gnocki med tomatsås helt enkelt. Stek lök vitlök, lite hackad chili. Tillsätt nåra burkar hela tomater, lite örter, salt + peppar lite råsocker och en skvätt vitt vin. Låt koka i typ 4 timmar... eller iallafall 3 timmar. Koka potatis, pressa och blanda ihop med mjöl (gärna durumvete), på mjölad bänk. Knåda och bland i mjöl tills degen slutar att klibba... en skvätt olivolja är inte dumt... Rulla ut degen till små strängar och choppa upp i 3–4 cms bitar, tryck till lite med en gaffel på varje bit. I med dem i kokande vatten... när de flyter upp till ytan plockar man upp dem med en hålslev. Låt torka och fräs sedan lätt i smör och salviablad. Servera med tomatsåsen, riven parmesan och lite hackad basilika. Till detta nåra flaskor rött... förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar