måndag 26 mars 2012

Sjöbaren




Firar svärmorSjöbaren. – Titta in i min lilla kajuta...så känns det när man kliver in på Sjöbaren i Haga. En lite trång krog som funnits ett gäng år på denna adress. Först lite bubbel att skåla i... Några av oss väljer 3 sorters sill som förrätt... Till huvudrätt väljer vi; Fiskgratäng (torsk, räkor, champinjoner, vitvinssås och potatispuré), Torsk (puylins- och pancettaragu, salsa verde, sherryvinägersås och potatispuré) resp. Bergtunga (sotad citron, gul- och rödbeta, brynt smör med salvia, ansjovis och kapris, bönpuré och potatis). Allt är vällagat och gott. En viss ängslighet verkar råda i köket. Man vill gärna göra lite för mycket på varje tallrik. Med bra råvaror så behöver man inte ha en massa ”hittepå” på tallriken. Men som sagt det smakar bra och alla är glada... Till huvudrätten dricker vi en trevlig Pinot Gris. Espresso och Grappa för mig. Kaffe och cognac de andra... tack för en trevlig kväll!

2 kommentarer: