torsdag 23 augusti 2012

Falafelkungen


Svängde ihop lite vegokäk... Falafel! Mosar kikärtor (750g) ihop med vitlök och lite vetemjöl (typ 2–3msk). Adderar lite tahina (sesampasta), finhackad vårlök/prjolök, finhackad persilja och koriander, spiskummin, cayennepeppar, salt och peppar... rör ihop och låter stå i kylen nåra timmar. Tar ut och gör små bollar, med hjälp av en glass-skopare... typ storlek något mindre än en golfboll (squashboll kanske!) Fuktar ytan något i vatten och rullar i ströbröd och panko. M står ute i regnet och friterar (för att slippa oset från fritösen inne...). Serverar med sallad, stark sås (Sriracha), vitlöksyogurt och sesamsås (tahina, vatten, pressad citron, vitlök, salt och peppar...) och koriander. Skippade libabröd och körde på tallrik... Riktigt gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar