tisdag 21 augusti 2012

Kräft

Att koka havskräftor. Gör först en lag på vatten (5 l.),  salt (typ 2 dl.), öl (en skvätt), muscovado (1 msk.), dillfrön och krondillkvistar. Låter den koka ihop och smakar av... I med kräftorna (ca 1,6 kg havskräftor) och ny krondill. När det börjar bubbla (koka) igen tar jag bort kastrullen från spisen och plockar upp kräftorna med hålslev och låter dem vila i 5–10 min. Tillbaka med dem i lagen när de svalnat något. Nu får de stå och dra i lagen några timmar innan servering. Gott om de är lite ljumma vid servering. Kalla kräftor är ingen hit! De ljumma havskräftorna serveras med Ms västerbottenpaj, surdegsbröd och hemmaslagen aioli. Dryck till detta blev en Sauvignon Blanc och det öl som var Göteborgstryckeriets sommarpresent till sina kunder... Gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar