torsdag 18 oktober 2012

Thaisallad

Svängde ihop en thai-/nudel-/kycklingsallad på lite kycklingrester som låg och skräpade i kylen... Rensad kyckling som legat i kylan några dagar har ju en tendens att bli lite torr. Ett trick är då att marinera kycklingen i lite lime och soja i nån timme typ...jag gör det och fixar även lite risnudlar. Bottnar ett stort fat med nudlarna (kalla), lägger över kycklingen – som nu är marinerad. På med mangobitar, skivad chili, hackad vitlök, suger snaps, vårlök och rödlök... mycket thaibasilika och koriander. Dekorerar med nåra limeklyftor och lite cocos-flakes... Häller över en dressing som bör bestå av; sesamolja, lime, chili, soja, fisksås, vatten, socker och lite balsamico... Som D så träffande uttryckte sig: – Detta kanske låter lite klyschigt men detta känns väldigt fräscht! Klyschigt men sant!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar