tisdag 14 december 2010

Den spanska räven

Spanskinspirerad tisdagsmat à la Mark Bittman. Trancherad oxfilé serverad på en bädd av stekta kikärtor, chorizo och spenat. Peppra några små bitar av oxfilé, låt köttet ligga framme så det är rumstempurerat ner det skall stekas. Kikärtor, sköljda och torra (torka gärna av med papper...) stek i olivolja tillsammans med chorizo (skuren i bitar) i 10–15 min. Salt, peppar... Kikärtorna skall vara krispiga... Ta upp, lägg i finhackad vitlök och strax därefter spenat, fräs på, i med en skvätt vin, låt bubbla ihop. I med kikärtsblandningen. Känn av kryddningen med salt peppar och nåt sött... Lägg på ett uppläggningsfat och varmhåll. Stek på filéerna, låt dem vara röda inuti. Tranchera och lägg köttet ovanpå fräset, salta och peppra. Pressa lite citron över och servera. Smaklig! Drick nåra flaskor Rioja till, det blir gott! (...Spanien är ett land där man dansar Tango...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar