Hacka schallotten, vitlök, morot. Fräs i smör och olja i en tjockbottnad kastrull. I med hackad persilja och timjan. Tillsätt rikligt med tomatpuré – Ardita eller Mutti och kalvfond. Svartpeppar från kvarnen. Rejält men rött vin. Låt koka nån timme, fyll på med vin då och då. Passera genom sil och tillbax i kastrullen. Nu behövs det säkert lite mer vin... glöm inte att ta ett glas själv! Lite kayenne kanske... riv i lite mörk choklad – helst Valrhona minst 70%, tillsätt lite råsocker. Smaka av... Blanka av reduktionen med en matsked osaltat smör. Nu skall det vara en mustig, lite söt trögflytande sås. Passar utmärkt till en köttbit – gammal oxe, vilt eller varför inte till torsk eller hälleflundra... (please reduce me...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar