måndag 7 november 2011

Enkelt


Hittade nåra sköna bitar Entrecôte – Texas Style hos den lokala handlaren, läs ICA! Nån form av ugnspotatis, Ms bea och grillad tomat... Hur svårt kan det vara? Hade tänkt göra blancherad harie covert med bacongördel men det kändes lite överkurs. Som en lite aptitretare gjorde jag små kantarellkappuccios. Fådda småkantareller från Vänersborgstrakten (tack till Ps mamma!). Fräs med schalotten och vitlök. I med lite vitt vin och/eller Noilly Prat, salt peppar, timjan lite persilja och grädde... Plocka ur några kantarellbitar och mixa resten med stavmixer... blanka med en klick smör och fluffa ytterligare med mixern. Häll upp i små koppar/muggar, lägg i de hela kantisarna och dekorera med lite timjan... kan uteslutas timjan använd lite för ofta som tråkig dekoration faktiskt. Ett lunchställe jag besöker då och då har, en nästan pervers, fäbless att dekorera med timjan... typ en halv kruka. Både onödigt och det smakar inte så gott heller om man tänker sig att käka upp dekorationen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar