måndag 26 april 2010

Lerdala vinklubb




Efter många försök, ända sedan i oktober faktiskt, att hitta en dag för möte/provning var det så dax i lördags. Lerdala Vinklubb är en ren familjeangelägenhet: M+P och mina systrar med respektive, AK+P och AC+D. Till vinprovningen hade vi anlitat kollegan Darryl för att guida oss igenom blindtesten – vilket han gjorde med bravur. Tack Darryl! Följande viner provades: 2770 GR-174 2007 Spanien 119.00 kr, 2067 Babylon's Peak 2007 Sydafrika 139.00 kr, 22316 Pater Sangiovese Italien 79.00 kr, 22800 Parallèle 45 Frankrike 99.00 kr, 2406 Windsor Sonoma Alexander Valley Cabernet Sauvignon 2007 USA 129.00 kr. Sydafrikanen var fantastisk, spanjoren och fransosen oxå bra, italienaren var inget att ha... Efter provningen grillades det burgare till barnen, gjordes pommes och div. tillbehör. När barnen käkade fick vi vuxna lite Prosecco med snacks... klassikern chili + ost i krustader, och en ålrillette på rågbröd som M fixat till... Glass till barnen middag till de vuxna... Förrätten bestod av en trippel i smaker; Spetskålsdolme fylld med anklevermousse, confiterat anklår, ankfett, spetskål och schalllottenlök. Bookmaker på Hjortfilé, smörstekt surdegsbröd, riven pepparrot och messmörsdressing. Bisque, gräddig, skummig, svårt reducerad hummersoppa. Till varmrätt serverade vi en fransk vårkyckling insmord i ankfett och stuffad med äpple, schalottenlök, anklevermousse, confiterat anklår och lite tryffelolja. Naperad med dragonsås, till detta; vårprimörer och smörsvängd potatis med gräslök... Desserten: på en bädd av havreflarn-crunch serverades raberberkompott, rabarbersorbet och vaniljglass – allt hemgjort av M förstås... Till desserten en väldigt god Brown Brothers Muscat... Espresso och kanderade solroskärnor... Alla mätta och belåtna! Kan tillägga att vi drack mängder av röda goda vinare... nån flaska vitt kan oxå ha slunkit ner... Är nästan mätt fortfarande... Nästa möte med Lerdala vinklubb blir hos syster AC – till hösten kanske? Tack alla för en skön kväll som, förstås, avslutades med musikquiz...

6 kommentarer:

  1. Syster AC + D tackar för en kanonkväll. Vi har ingen prestationsångest alls inför nästa möte ;-)

    SvaraRadera
  2. Tack själva! Ser fram emot nästa möte...
    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera
  3. Hejsan hoppsan lillebror.
    AK+P hade en skön och mega sen kväll. Jag har några extra svåra låtar till quiz revanchen.
    Kommer det recept ibland på bloggen? Jag kommer bevara maten i minnet från lördagen men skulle gärna veta hur man snitsar till solrosfröna ändå.
    P håller på med en äkta sauerkraut som ska vara klar i maj. Kanske blir det en grillkorv hos oss. Ser fram emot nya höjder på Särön nästa gång:)

    SvaraRadera
  4. Smält smör och socker i en stekpanna. Häll i solrosfröna och veva runt ett tag... Ta upp dem och lägg på typ smörpapper dela dem så att de ej klibbar ihop, låt torka... Ät!
    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera
  5. M+P svävar fortfarande på gastronomiska vingar efter Lerdala vinklubbs möte. Några hade glömt sina tastevin men kanske nästa gång... I trans hickade vi hem med buss.

    SvaraRadera
  6. Roligt att höra... Ja lite fler Taste Vin på nästa möte...
    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera