fredag 16 april 2010

Min första konsert

The Sweet var ap-coola då... Jag och kamrat M var där... M:s pappa var oxå med, han satt 2 rader bakom oss. Vi var väl i yngsta laget för att gå på konsert själva. Har inget direkt minne av konserten – förutom Micks trumsolo på The Man with the Golden Arm och att det var enormt dåligt ljud. Lyssna på Spotify, en platta som heter Ballroom Blitz – The Anthology några livelåtar från Köpenhamn 1976 tror jag... verkligen dåligt – Brian träffar inte en enda ton rätt... Senare kunde man läsa, i Poster (vi uttalade det: Påsstärr), och se backstagebilder på Brian när han var pissfull innan konserten och tydligen bajade i en papperskorg (dock ingen bild på detta). Men det var förstås en mäktig upplevelse för 2 småkillar trots det usla ljudet... Brian var den stora idolen, jäkligt frän i sin speciella frisyr, rak lugg och lite insvängt på sidorna... Han dog 1997 efter typ 73 hjärtattacker och hjärtstillestånd och några skilsmässor som ruinerade honom... Han var väl lite hård på flaskan kan man tro... Lägg märke till fläckarna efter häftmassan – klart biljetten skulle upp på väggen, nånstans under nakenbilden från Poster på Mick Tucker... wow!

2 kommentarer:

  1. Jag var 10 år vid tillfället och fick inte gå konserten själv, mamma och pappa vägrade och storebror Magnus fick släpas med. Han som var 17 år och lyssnade på Uriah Heep, Nazareth och Deep Purple var måttligt road av tillbringa kvällen med lillbrorsan och Sweet! Inget att nämna för polarna direkt. Ljudet var kasst men decibellampan i taket på Scandinavium som skall lysa över 110 dB och varna att nu är det för högt lyste röd från första till sista riffet. Storbrorsan fick något att skryta om resten av livet. Han nämnde detta bara för några månader sedan.
    Mr BDA

    SvaraRadera
  2. Yes, decibel-lampan... Ena allvarlig farbror kom in på scenen innan och berättade hur farligt det blir om den röda lampan i taket tänds... Första riffet och lampan börjar lysa... och gör så resten av kvällen... rock n’ roll...
    / S I L V E R B O Y

    SvaraRadera