tisdag 20 december 2011

Chili cook-out





Lördagen startar, av naturliga skäl, väldigt långsamt. Frukost på MC – har väl inte hänt under de senaste 15 åren... Hämtar C på träningen och svänger in till Mike på Extreme Food för att köpa ”riktiga” tortillas. Om man inte orkar eller har tid att göra egna så har han de bästa... Köper en skön Jalopeñosås och får en annan på köpet. Har köpt högrev med ben. Tärnar upp köttet fräser och ned tillsammans med köttbenen i mormors gamla Le Cruset. I med diverse olika chilisorter – torkade och färska. Ett tiotal vitlöksklyftor, hackade och några rivna. Salt och peppar, lagerblad, lite spiskummin, Tequila, rött vin och fond. Detta får koka i ca 5 timmar, till det blir trådigt... Serveras i varma tortillabröd med Pico de Gallo, Guacamole, salladsblad, gräddfil och de nya Jalopeñosåserna. Mumsfillibabba! M vill dricka Amarone, passa kanske inte jättebra men det är gott iallafall...
(Dos Tacos... I’ve been drinkin’ all night...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar