onsdag 2 maj 2012

Kokt eller grillat?

Både och... Högrev kokt i vin, vatten och fond. I med lite lök, vitlök och krydderier – låt koka i typ tre timmar. Plocka upp och lägg lite tajt i kylen över natten. Men tajt menar jag att man lägger köttet i en smal form ex.vis en brödform för att köttet skall hålla formen. Nästa dag; ta ur köttet och låt det bli rumstempat. Lägg det på grillen och glejjsa alla sidor i några omgångar. Egentligen behöver det inte ligga på så länge – det är ju redan klart! Se till att få en bränd, krispig yta. Inuti är det mjukt och mört...  Servera med sallad och t.ex. några bakade lökar (lägg nåra smålökar i ett foliepaket, på med en klick smör, salt och svartrpeppar. Lägg paketet på grillen och låt bakas i typ 30 minuter). Har fått några påpekanden att det dricks väldigt mycket vin... så nu kör vi vatten i stället... Så till denna anrättning föreslår jag några flaskor Ramlösa och ev. ett eller två glas kallt kranvatten.  (...every man is evil yes an every man is a liar, an unashamed with the wicked tongues sing, in the black soul choir...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar