fredag 18 maj 2012

Pepparstek

Så som jag kommer ihåg den från Chez Amis (på Lennarts tid...). De brände av (flamberade!) köttet med lite cognac och serverade med en fantastisk god pepparsås som dock inte såg så aptitlig ut, lite beige-rosa sådär... Mortla hela svart-, vit- och grönpepparkorn och rosta en del av det lätt i torr panna. Sköna mittbitar av oxfilé som klappas in med den mortlade pepparn (ej den rostade). Fräs finhackad schalottenlök i smör och lite rapsolja. När den fått lite färg addera typ 2 msk tomatpuré, rostade pepparen och lite vetemjöl. Rör runt och tillsätt; kalvfond, rött vin och vatten. Låt koka lite och tillsätt grädde, lite soja, lite socker och dijonsenap. Låt bubbla ett tag och smaka av med salt och peppar.  Fräs på biffarna. Och kom ihåg att ingen blir lycklig av kött som är well done eller medium... Gör en fondant/puck/timbal av råstekt potatis. Använd en utstickare... Varför inte 2 korslagda minibroccolis. Nappera såsen snyggt på sidan av köttet och sätt fram resten av såsen i en snipa... Är nästan tillbax på Chez Amis cirka 1987. Välj ett kraftigt mineralvatten från Italien till maten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar