onsdag 28 september 2011

Curry

Bjöd familjen på Chicken Curry. Gör egen curryblandning! Börjar med att mortla: korianderfrön, spiskumminfrön, fänkålsfrön, kardemummafrön, bockhornsklöver, svartpepparkorn, lagerblad, curryblad, kryddnejlika, grovsalt och chiliflakes... Tillsätter sedan: kanel, gurkmeja, cayennepeppar, chilipulver, paprikapulver och anis. Häller över kryddblandningen i en bunke och tillsätter: chiliolja och citronolja, tomatpuré, finhackad vitlök, finhackad chili, riven ingefära, en finhackad schalottenlök, lite muscovadosocker och en skvätt soja. Rör till en pasta, smaka av med salt och häll ev. i en skvätt vinäger, låt stå... Fräs grovskurna bitar av kyclinglårfiléer i ghee, tillsätt, typ 2 lökar, skurna i grova klyftor och lite röd paprika... Häll i kryddpastan och låt fräsa ihop en stund... tillsätt grädde och matlagningsyoghurt (eller kokosmjölk om så önskas... kan vara kul som omväxling, då blir det lite mer sydindiskt...), låt bubbla ett tag... servera med basmatiris, pickles, yoghurt och chutney – jag serverar min hemgjorda på trädgårdens plommon och äpple... (...but no rice and curry!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar