Asian streetfood... Risnudlar med kycklingbollar och pak soi. Nudlarna kokas i stark buljong (kycklingfond, soja, grön currypasta, kirin...). Bollar; kör lårfiléer och cashewnötter i mixer. Blanda i fisksås, sesamolja, riven vitlök och ingefära, hackad chili, hackad schalotten, hackad koriander och thaibasilika, ägg, ströbröd, soja, honung... Rulla bollar och koka i buljongen (den som nudlarna sedan kokas i) stek sedan i olja. Snabbfräs pak-soi i olja. Lägg nudlar i botten på en skål, häll på ev. resterande buljong. Toppa med kycklingbollar ocg dekorera med pak soi och en limeklyfta...söndag 12 september 2010
Asiatiskt gatukäk
Asian streetfood... Risnudlar med kycklingbollar och pak soi. Nudlarna kokas i stark buljong (kycklingfond, soja, grön currypasta, kirin...). Bollar; kör lårfiléer och cashewnötter i mixer. Blanda i fisksås, sesamolja, riven vitlök och ingefära, hackad chili, hackad schalotten, hackad koriander och thaibasilika, ägg, ströbröd, soja, honung... Rulla bollar och koka i buljongen (den som nudlarna sedan kokas i) stek sedan i olja. Snabbfräs pak-soi i olja. Lägg nudlar i botten på en skål, häll på ev. resterande buljong. Toppa med kycklingbollar ocg dekorera med pak soi och en limeklyfta...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar