onsdag 18 maj 2011

Bœufsallad

Fast thai-/asian style... (när Karin Chädström gör sin svenska variant i Kallskänkans kokbok (1999) kallar hon den för Bœufsallad, fast jag säger nog biffsallad...) Tricket med denna sallad är dressingen. Viktiga smaker – tycker jag – är; lime, sesamolja, fisksås, sötma, soja och chili... har även i vitlök och ingefära (rivet). Salladens innehåll är inte så viktigt, ta vad du har... rödlök är ett måste och även nån form av groddar gärna böngroddar. Blanda t.ex. i olika salladssorter (gärna nån krispig), gurka, gröna bönor, morötter (strimlade), paprika, chili etc... Thaibasilika och massor av koriander. Jag hade även i mango... Bryn pepprade ryggbiffar så att de får en fin yta men är blodiga inuti... ta upp, tranchera i strimlor/slices, lägg på ett fat och häll över en marinad på t.ex. hoisin-sås, soja, Sriracha, asiatisk bbq-sås och låt dra i en kvart. Häll dressingen i salladen och rör runt ordentligt. Detta skall vara en fuktig sallad, på gränsen till våt... I med kött och marinad i en het panna och fräs det nåra minuter. Lägg över köttet och vätskan i salladen, blanda och släng på en näve cashewnötter och servera...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar