söndag 22 maj 2011

Skaldjursplateau



Kamraterna A och K åkte till Puerto Banus i helgen. På nån form av kick-off antar jag! – Antagligen glider vi in på Marbella Club och tar en Skaldjursplateua och nåra flarror Cava, sade A. Det där med skaldjursplateau höll sig kvar... Låt oss göra en ”burb”-light version... Började sådär! Vår lokala fiskhandlare hade inte hummer... havskräftorna var små och räkorna kostade 330 spänn/kilo. Jo det blev lite räkor och nåra kräftor. Till liten föris gjorde vi bruschettas på lågvärmebakade körsbärstomater. Grilla brödskivor med olivolja i ugnen. När de fått färg ta ut och riv ner en vitlöksklyfta mot den hårda ytan. Hacka de bakade körsbärstomaterna, blanda i olivolja, basilika flingsalt och svartpeppar. Kleta på brödskivorna och ät. En flaska Crémant till skaldjuren... och de var faktiskt helt ok! Hade nästan väntat mig att de skulle vara sumpiga och äckliga... Som en liten dessert tog M lite färska jordgubbar och doppade i vit choklad mmm... En stor kupa Grönstedts Extra och en espresso satt som en smäck tillsammans med jordgubbarna! (...genom clubland, går jag oberörd...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar