lördag 1 januari 2011
Det var årets sista dag
Nyårsafton i förorten... J+C på plats liksom vännerna från stan: Herr P och Kamrat A. Börjar men bubbel – Pol Roger... M har fixat lite sköna snacks; Salmalax gravad i sesamolja, fisksås, soja, mirin och lite shriracha. Skär upp laxen och lägg den på salt&vinägerchips toppa med wasabi-majjo... perrfa! Barnen får tacos på oxfilé... Ja, lite extra får det väl vara! Förrätten blir en Hummersymfoni, låter lite pretto vaa! (halv hummer med dillmajjo, hummersallad à la Wagner, hummerbisque). Huvudrätt; Bergtunga pocherad i Champagne serverad med Champagnesås, pressad potatis, puy-linser och spenat. Tolvslaget – mer Pol Roger och Cohibas. (Känner mig som ett askfat idag...) Till dessert en klassisk 70-talare... Crêpe Suzette med bordsflambering och allt... (en av min pappas paradrätter... lånade hans gaskök)... Stadsborna fick taxi vid 4-rycket. God Natt och Gott Nytt År!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar