lördag 22 januari 2011

Fisk från Florens?

M överraskar med fisk à la Fiorentina. Vilket typ innebär; plattfisk med spenat och Parmesan. Köp nån platt fisk (hos din lokala fiskhandlare brukar det ju heta... I vårt fall Fisk i Focus!). Bergtunga-, Sjötunga- eller Rödtungafiléer. Stek upp rejält med färsk spenat/babyspenat, i med lite hackad lök, pressad vitlök, kalvfond, vitt vin och Creme Fraiche. Salta och Peppra... Låt bubbla ihop till en kletig skön gegga... Lägg en rejäl klick på varje filé och vik över... Lägg i smörad ugnsfast form, riv parmesan över och dra nåra varv med pepparkvarnen. Häll över en skvätt vitt. In i ugnen på 180 grader i ca 15 min. Koka ihop vin/vätskan med lite grädde. Servera med t.ex sallad. Gôtt! (en annan stad!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar