söndag 9 januari 2011

Grön ko





Strax norr om Säffle ligger Värmlandsbro, i stationshuset i Värmlandsbro ligger Grön ko Saluhall och Café. Har åkt förbi ett otal gånger till och ifrån Sälen, Karlstad... Antingen har det varit stängt eller så har det ej funnits tid till att stanna. Nu senast fanns det tid... till att stanna. Grön ko säljer bl.a. lokalproducerat ekologiskt kött, ostar och annat lull-lull... Köpte ryggbiff och en hårdost som smakade kola... Jürss Eneby från Flen (135 spänn för 285 gram – dyrt). Ryggbiffen – Hereford – var helt ok, dock lite förvånad att de skurit bort fettkappa? Den vill man ju ha kvar för smakens skull! Iallafall, stekte biffarna och serverade med stekt lök... (bryn först gullök/silverlök i olja och smör, när den har blivit gyllenbrun pressa i lite vitlök, salta och peppra, strö över lite råsocker, sänk värmen något... tillsätt en skvätt vitt vin, en tesked kycklingfond. Låt sjuda ihop... mer vin och en tesked soja, några droppar Worcestershire sås och några droppar Tabasco...). En sallad med puylinser, cannellonibönor, blandad sallat och en skön dressing med tryffelolja blir bra till...

2 kommentarer:

  1. Amen ska du inte ta å klämma fram en kokbok snart då.. Jag kan ju inte sitta här å skrolla uppåner bland månaderna varenda gång vi ska bjuda nån på käk ;)

    SvaraRadera
  2. Ja! kanske det... Du får ett signerat exemplar då!
    /S I L V E R B O Y

    SvaraRadera