söndag 23 oktober 2011

70-talet

När det skulle vara lite extra mys – på 70-talet – då var det Fondue som gällde. Köttfondue (Fondue Bourguignonne)! Familjen samlades runt den oranga kastrullen som var fylld med het olja. Det stank i huset i fem dagar efter! Senare kom någon på att man faktiskt kan använda buljong istället... Det var längesedan... Iallafall, jag lånade den oranga fonuegrytan från föräldrahemmet – numer används den nog mest till att ha glögg i – för att ha lite fonduefredagsmys med familjen. Kokar ihop en skön buljong på fond (kalv, ox och kyckling), en halv flaska rött, lite soja, peppar och Tabasco... Oxfilé och kalvfilé i kuber, några olika såser att doppa i och pommes. Vi hade faktiskt lite blomkål och broccoli oxå... Man är ju ändå en medveten konsument! Det är roligt, det tar tid och det är gott. Får nog investera i en egen gryta, fast man vill ju inte ha nån modern sak i stengods eller så... Det skall ju vara den oranga eller eventuellt en i rostfritt! Får kolla om det kan finnas nått på Myrorna... Doppa på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar