söndag 23 oktober 2011

Bergtunga i Florens

En variant av ”plattfisk på florentinskt vis”. Bergtungsfiléer, peppra och lägg en sked fräst spenat på och lite riven parmesan. Vik över och lägg i ugnsfast form som är smörad i botten och täckt med finhackad schalottenlök. Häll över lite vitt vin och täck med smörat papper, låt stå i ugnen cirka en kvart på 200°. Gör en sås på fiskfond och/eller gärna Schweiziska kockskolans fiskbuljongpulver, vitt vin, Noilly Prat, riven parmesan, smör och mycket grädde. Sila av vätskan från ugnsformen och häll i såsen, låt koka upp och blanka av med smör... Servera med pressad potatis och lite fästa grönisar, typ; ärtskidor, fänkål och vårlök... Nåra flaskor Pinot Noir känns inte tråkigt till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar