Bord är bokat till 21.30 hos Farbror Nobu. Riktiga Nobu... det i Metropolitan Hotel. Trappan upp och in i baren... vi beställer Mojitos. Blir strax visade till vårt bord – ett större runt bord. Bra med runt bord, alla kan prata med alla. Dumt att det var stort, svårt att höra varandra i sorlet och skrålet. Drinxen kommer och vi skålar för Kungen. Interiören på restaurangen påminner om en lite bättre företagsmatsal i Högsbo nånstans. Vi ber att få in en massa olika smårätter, ett önskemål dock: Black Cod. J tar hand om vinbeställningen på ett ypperligt sätt... Rätterna börjar dimpa ned på bordet. När ett fat är slut kommer nästa in... Snackar en del hårdrock med H, han är nästan som ett levande uppslagsverk. Framförallt om 80-talsrock. J och jag funderar på att ta med honom på nästa hårdrockskväll... Rå fisk i olika varianter och skepnader dyker upp på bordet... tempurahummer, tillagad fisk... och Black Cod förstås. Fast M gör den faktiskt godare, fast på Lax istället för Black Cod. Dags för kött... först oxfilé med shitake och sedan kvällens höjdpunkt, enligt mig, lammracks... Nåra sötisar kvar! Fantastisk mat han gör den där Nobu. Vill man ha lite skön miljö oxå, då föreslår jag Zuma i Knightsbridge. (I'm turning Japanese, I think I'm turning Japanese, I really think so...)
måndag 17 oktober 2011
Bord är bokat till 21.30 hos Farbror Nobu. Riktiga Nobu... det i Metropolitan Hotel. Trappan upp och in i baren... vi beställer Mojitos. Blir strax visade till vårt bord – ett större runt bord. Bra med runt bord, alla kan prata med alla. Dumt att det var stort, svårt att höra varandra i sorlet och skrålet. Drinxen kommer och vi skålar för Kungen. Interiören på restaurangen påminner om en lite bättre företagsmatsal i Högsbo nånstans. Vi ber att få in en massa olika smårätter, ett önskemål dock: Black Cod. J tar hand om vinbeställningen på ett ypperligt sätt... Rätterna börjar dimpa ned på bordet. När ett fat är slut kommer nästa in... Snackar en del hårdrock med H, han är nästan som ett levande uppslagsverk. Framförallt om 80-talsrock. J och jag funderar på att ta med honom på nästa hårdrockskväll... Rå fisk i olika varianter och skepnader dyker upp på bordet... tempurahummer, tillagad fisk... och Black Cod förstås. Fast M gör den faktiskt godare, fast på Lax istället för Black Cod. Dags för kött... först oxfilé med shitake och sedan kvällens höjdpunkt, enligt mig, lammracks... Nåra sötisar kvar! Fantastisk mat han gör den där Nobu. Vill man ha lite skön miljö oxå, då föreslår jag Zuma i Knightsbridge. (I'm turning Japanese, I think I'm turning Japanese, I really think so...)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar