söndag 30 oktober 2011

Isbergssallad

Tycker att Isbergssalladen har lite, oförtjänt, dåligt rykte. Senast nu i helgen blev den hårt trackad i GPs TvåDagar. Klart, en 70-talssallad med centimetertjocka gurkslantar kylskåpskalla tomatklyftor och lite isbergssallad och nån förfabriserad salladsdressing... typ Thousand Island eller nått... Det är ju inte så sexigt kanske! Men Isbergssallad har en skön krispighet och textur som jag gillar. En wedgesallad (klyftor av isbergssallad) med bluecheesedressing är riktigt bra. Eller, varför inte använda salladsbladen som wraps och fyll med kött, fisk eller kyckling och andra grönsaker, nån stark sås, rulla ihop och ät... Sääm kallar David Cheng det... Till söndagsmiddagens gräddiga såser blir det en suverän kombination med den krispiga salladen... Vill man ha sallad med god smak så föreslår jag min hemodlade Rucola – stark som bare den! Eller varför inte en Portlak...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar