måndag 24 oktober 2011

Mangy Moose

Söndagsmiddag på fådda råvaror... M fick en massa älgkött av sin kollega A, jag fick en påse trattisar av Mamma. Älggryta med trattkantareller kändes som en given maträtt denna söndag. Inga konstigheter... fräser; morötter, lök, vitlök. Skär älgköttet i kuber och steker dem så de får fin färg. Fräser upp lite bacon oxå och i med allt i en gryta. Tillsätter; timjan, rosmarin, enbär, peppar och salt. I med nåra matskedar vetemjöl och rör runt lite. Häller i en halv flaska rött, fond, lite soja och fyller på med vatten så att det precis täcker... Adderar några skedar svartvinbärsgelé och lite tomatpuré. Låter allt koka i typ +2 timmar. I med grädde och låter den koka in. Smakar av med salt och pepper. Serverar med 1878-mos (hade ingen Västerbotten – det fick bli 1878 men det funkade lika bra...), gelé och pressgurka. D tycker att det är det godaste han ätit på väldigt länge, M jublar, C – som är lite hostig och febrig – är lite mer återhållsam med superlativen! Tack för fina råvaror! Mangy Moose är en saloon och skibar i Jackson Hole... (Älgarna demonstrerar, Älgarna vill ha frihet, här i sin egen skog...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar