fredag 12 november 2010

På torsdag blir det fisk


Fisk i ugn blir fantastiskt gott... Och man slipper ju oset från stekt fisk som kan vara lite påfrestande. M kom hem med en Slätvar. Se till att gälarna är urtagna! Hon la den den på smörpapper i en långpanna och strödde över grovsalt, mycket... in i ugnen på typ 90–100°. Kör med termometer, färdig att ta ut när tempen är 57°. Eller när köttet lossnar lätt från benen...Servera med kokt eller pressad potatis. Brynt smör (sådär så att det smakar lite kola...) riven pepparrot och lite pressad citron. Viktigt att servera på varma tallrikar, fisken kallnar snabbt... Till detta föreslår jag en eller två flaskor Pinot Noir... t.ex: Irony, Paul Cluver eller Errázuriz Estate... (... And he yells to the cook, With his arms open wide, Bring me more fish, Put it down by my side...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar