söndag 14 november 2010

Surf Turf






Då var det dax att smaka på Wagyu-köttet... Samling hos C+J, Kamrat A och Herr P är på plats, en ny bekantskap M+S dyker oxå upp... Kul! J har hämtat humrar hos sin kran och kokat dem dagen innan. Vi tar ur köttet ur humrarna och fräser skalen tillsammans med lök, fänkål, morot, vitlök, chili och timjan... senare, i med en flaska vitt, tomatpurè... fyller på med lite vatten och det får bubbla i nåra timmar. I med en skvätt Cognac eller Ricard eller båda! Sila av och tillsätt grädde, en liter kanske... vispa 3 dl av grädden och spara till servering. Krydda upp med cayenne salt och peppar. Några teskedar av Schweiziska Restaurangskolans magiska pulver... Men först lite aptitretare: små löjromstoastar, sashimi, tryffelsalami och Gruyere- och chilikrustader. Här dricks det Champagne. Förrätt: Hummertoast med dillmajo... Hummersoppa: bottnar djupa tallrikar med hummerkött och en klick vispad grädde... resten av den vispade grädden rörs ned i soppan... Häll soppan över köttet och gräddklicken... servera med parmesansticks eller nåt. Till soppan dricker vi Chablis... Efter soppan kommer en wedgesallad med blue cheese-dressing... The meat: Koka nudlar. Skär bort fettet på köttet och fräs det tillsammans med hackad vitlök, i med nudlarna. Stekt köttet på häll, endast med salt... skär upp köttet i bitar. Servera, på varma tallrikar, med en sallad på gurka och rättika i sojaemulsion. Köttet är helt, helt fantastiskt! Mmmm! Det låter klyschigt men det smälter i munnen... Nåra sköna rödvinare slinker ned! Nånstans i mellan blir det en Sorbetto – citronsorbet med en skvätt vodka... Dessert: Ms Crème Brûlée... Espresso och snygg-rom som avslutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar