tisdag 2 mars 2010

Any given Tuesday


En frusen skara människor står otåligt och väntar. Vi befinner oss på en förutbestämd plats det är tisdag och klockan är 12.00. Kylbilen svänger in på platsen... Ett sus sprider sig bland de väntande... ”Hur många har du beställt?”, "Bara färska eller... nån rökt?” ”Finns det rökta oxå?”...
Det är en leverans av Hamiltons Herrgårdskyckling... Alla väntande har blivit uppringda för ett antal veckor sedan och fått lägga sin beställning av färsk, nyslaktad, kyckling.

”Hamiltons har specialiserat sig på att sälja stor färsk kyckling med en vikt på ca 2.5 kg. De förd upp i småskalig djurvänlig? miljö och levereras till en plats nära dig. Tupparna får växa upp fritt i en varm rymlig lokal med fri tillgång på vatten och förstklassigt foder, (innehåller olika spannmålsprodukter), under en 9 veckorsperiod. Naturligtvis får de gå ute om vädret tillåter. För att få en så hög kvalitet som möjligt utförs slakten i de flesta momenten, manuellt, dessutom luftkyls kycklingen snabbt ner till 2 plusgrader, paketeras och körs ut till Dig inom 36 timmar.”

Kanske den godaste kyckling som finns och har man väl börjat med Hamiltons kyckling så vill man helst inte ha någon annan... 12 veckor kvar till nästa leverans...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar