måndag 8 mars 2010

Fredagsmys på lördag




En sväng in till Thomas på Hasselbacken i Saluhallen resulterade i 2 feta T-bones eller Bistecca som det heter i Toscana. Typ 500 spänn. Dax att börja använda grillen, nu när den har tittat fram ur snödrivorna igen. Rubba in nån pepparblandning i biffarna. Lägg på grillen och låt bränna lite på varje sida, dra biffarna åt sidan (ej direktkontakt med kolen) och på med locket. Låt de ligga där i typ 10 min. Ta ut, låt vila en stund, tranchera och salta med Maldonsalt. Servera med t.ex. ”kletsallad”. Hittade en skön Camenbert Rustique som luktade gammal fot – bra ”bygga-mat-nibbel” ihop med lite kalixlöjrom och räkgojjamojja. Och hela tiden detta vin... Köttet blev helt gudomligt, rött och fint inuti med en bränd hård skorpa. 4 personer och nästa hälften av köttet blev över – mighty... Det söta på slutet bestod av hemgjordglass, gjord på pistagekärnor och bourbonvaniljstång som M hade gjort på eftermiddagen. Behöver kanske inte säga att den var supersmarrig... Mera vin... och hårdrock...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar