måndag 1 mars 2010
Yucatán Chicken
Tag kycklinglårfiléer gärna från majskyckling; fyll med hackad Chorizo och Rucola. Rulla ihop och lås med tandpetare. Lägg i ugnsform. Häll över Yucatán-marinad och låt stå och dra i kylen minst 1 timma. En variant på Bobby Flays Yucatànmarinad: kör i mixer/blender; röd paprika, div. chili-sorter (chipotle, ancho, pasilla...), pressad apelsin, lime samt citron (mer apelsin, mindre citron...), häll i chili-pulver, ancho chilipulver, och gärna rökt chili (-pulver), tillsätt olivolja, salt och svartpeppar. Experimentera med smaken och styrkan! Cayenne... kanske. In i ugnen i ca 30 min på typ 200 grader – gärna lite grill mot slutet... Ta ut formen, häll av vätskan (marinaden...) i en kastrull. Värmehåll kycklingen. Koka ihop marinaden med lite kycklingfond en skvätt vitt vin och rejält med grädde. Den skall vara mörk orange i färgen, stark, lite söt, syrlig och smakrik... Koka pasta, typ färsk Linguini... Rulla upp pasta på en kökspincett lägg på tallriken tillsammans med 2 st kycklingrullader, ringla sås på rulladerna och ev. på pastan. Dekorera med koriander. Smaklig... PS. gör lite rejält så får du nåra trevliga lunchboxar oxå...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar