skip to main |
skip to sidebar
Halv sju hos oss



H+K med barn på besök. Middag i fisk- och vegoanda. Familjen F äter inte kött (men ni äter väl kyckling?...). Börjar med lite, vid det här laget, klassiska snacks; Js krustader med Primadonna och chili och Ms japanmarinerad lax med wasabimajjo på salt- och vinägerchips. Förrätten blir en vegohistoria... vietnamesiska vegorolls (sallad, gurka, avokado, mango, chili, vårlök, koriander, mynta, thaibasilika och cashewnötter inslaget i rispapper) serverade med en suckin yakiinspiredad dippsås... (soja, balsamico mm). Gott gott. Till huvudrätt serverar vi; Black Cod, rättika och gurksalllad med sojaemulsion, nudlar med pak soi och vårlök. Till dessert har M gjort kokosglass, flarn, jordgubbar marinerade i lime, chili, socker och mynta. En liten melonrulle hamnar oxå på tallriken. Vita viner; McMannis (viognier) och Pierre Sparr (pinot gris) båda passade bra till asiatiskt. Pinot grisen från Alsace blev favvo... (fingerlickin’...)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar