måndag 7 februari 2011

Yucatán


Har kanske skrivit om denna rätten i ett tidigare inlägg men den är så god att den tål att upprepas. M och jag har kommit på den, med lite inspiration från Bobby Flay och hans South Western Kitchen. Kycklinglårfiléer... hacka stark chorizo och lägg tillsammans med lite rucola i filén, vik/rulla till en rullad och fäst med tandpetare. Gör marinad på; pressad apelsin 2 st, en pressad lime och en halv pressad citron. Kör i mixer tillsammans med en stor röd paprika, lite chilis, olivolja och diverse chilipulver (vanligt, ancho...), paprikapulver gärna lite rökt... till en slät fin blandning. Smaka av med salt, svartpeppar och ev lite råsocker. Lägg rulladerna i en ugnsfast form och häll marinaden över. Ställ in i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 185° och in med formen i ca 40 min. Ta ut ur ugnen och lägg över kycklingrulladerna i annan form, varmhåll. Häll över marinaden i en kastrull tillsätt grädde och lite kycklingfond, låt koka ihop, vill man addera en matsked tomatpuré så är det helt ok... smaka av. Servera med pasta eller ev. cous-cous och garnera med koriander. Fantastiska smaker! (chicken shit...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar