söndag 20 februari 2011

Tagliatelle Silvio

En ganska snabb och god (tycker jag) pastarätt. Peppra och stek 2 st rumstempade ryggbiffar, gärna lite schysstare kvalle... vanliga köttdisksbiffar kan vara lite sega och är oftast lite bleka... Stek dem ganska lätt, ta upp lägg på skärbräda, salta. Fräs rödlök, paprikastrimlor, tunnskivad vitlök och lite hackad chili i olja. I med typ 2 msk tomatpuré, Ardita eller Mutti, en skvätt kalvfond och rejält med rött, lite balsamico rundar av... I med lite örter; timjan, oregano och persilja t.ex. Krydda. Låt bubbla ett tag. Sätt på pastavatten. Salta – först när vattnet kokar. Tranchera biffarna. I med pastan – t.ex. tagliatelle, fettuccini eller penne... Lägg i köttet i såsen. Om någon fru eller nått barn vill ha en krämigare sås så går det att tillsätta en skvätt grädde – fast det är inte rätt! Nån droppe tryffelolja eller två i såsen är gott! Mycket nöje... eller vad man säger! (Stooges Funhouse är bra matlagningsmusik...)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar