tisdag 29 mars 2011

Kompromiss-Bolognese


Söndagkväll och vi cräjvar efter svullokäk... fast inte för mycket svullo! Vi enas om Bolognese. Jag föredrar en klassisk Ragù alla Bolognese – biff (är ok att byta ut mot nötfärs...), lök, morötter, stjälkselleri, vitlök, tomater, vitt vin, kalvfond, tomatpuré, kryddor och örter... kan tänka mig att addera lite pancetta, bacon eller chorizo då och då... eller en knivsudd kanel för att få en Toskansk touch. Mot slutet en skvätt mjölk som binder samman ragun på ett fint sätt... M vill inte ha selleri och morötter i, men gärna gräddig och hot... Vi kompromissar; lök, vitlök och röd paprika. Ingen morot, ingen selleri, ingen grädde men en rejäl skvätt hot chili- och vitlökssås... färs, 2 burkar hela tomater en halv flaska vitt... Serverat med färsk taglioni, riven parmesan och dekorerat med rucola och ramslök... Smakade gott! Bra för att vara en kompromiss! (... you can’t win on a compromice... / D.A.D.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar