Efter ett tråkigt möte var det skönt att åka hem och gå loss i köket. Typ 2 kg oxsvans ligger uppradat på skärbrädan (i bitar)... hackar ned lite lök, morot, stjälkselleri och vitlök. Först saltar, pepprar och bryner jag svansbitarna sedan fräser jag veggisarna. I med köttet i en stor gryta, pudra över lite mjöl. I med grönsakshacket, rör runt lite... I med färsk persilja och timjan, lagerblad lite råsocker och mörk oxbuljong (fond+vatten). Salta och peppra lite till och häll i en flaska rött. Låt koka i minst 3 timmar, gärna längre... rör lite då och då. Smaka av med salt och peppar. Igår serverade jag det endast med en enkel sallad. C var inte jätteimpad av just benämningen oxsvans... Förra gången han fick det så gick det bra – då talade vi inte om att det var oxsvans (det man inte vet...). Han undrade när vi skulle servera ap-öron. Ungefär samma sak enligt honom... Riktigt gott blev det iallafall... (en käck bit om man vill bli på gott humör!)
torsdag 17 mars 2011
Mera långkok
Efter ett tråkigt möte var det skönt att åka hem och gå loss i köket. Typ 2 kg oxsvans ligger uppradat på skärbrädan (i bitar)... hackar ned lite lök, morot, stjälkselleri och vitlök. Först saltar, pepprar och bryner jag svansbitarna sedan fräser jag veggisarna. I med köttet i en stor gryta, pudra över lite mjöl. I med grönsakshacket, rör runt lite... I med färsk persilja och timjan, lagerblad lite råsocker och mörk oxbuljong (fond+vatten). Salta och peppra lite till och häll i en flaska rött. Låt koka i minst 3 timmar, gärna längre... rör lite då och då. Smaka av med salt och peppar. Igår serverade jag det endast med en enkel sallad. C var inte jätteimpad av just benämningen oxsvans... Förra gången han fick det så gick det bra – då talade vi inte om att det var oxsvans (det man inte vet...). Han undrade när vi skulle servera ap-öron. Ungefär samma sak enligt honom... Riktigt gott blev det iallafall... (en käck bit om man vill bli på gott humör!)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar