torsdag 17 mars 2011

Mera långkok

Efter ett tråkigt möte var det skönt att åka hem och gå loss i köket. Typ 2 kg oxsvans ligger uppradat på skärbrädan (i bitar)... hackar ned lite lök, morot, stjälkselleri och vitlök. Först saltar, pepprar och bryner jag svansbitarna sedan fräser jag veggisarna. I med köttet i en stor gryta, pudra över lite mjöl. I med grönsakshacket, rör runt lite... I med färsk persilja och timjan, lagerblad lite råsocker och mörk oxbuljong (fond+vatten). Salta och peppra lite till och häll i en flaska rött. Låt koka i minst 3 timmar, gärna längre... rör lite då och då. Smaka av med salt och peppar. Igår serverade jag det endast med en enkel sallad. C var inte jätteimpad av just benämningen oxsvans... Förra gången han fick det så gick det bra – då talade vi inte om att det var oxsvans (det man inte vet...). Han undrade när vi skulle servera ap-öron. Ungefär samma sak enligt honom... Riktigt gott blev det iallafall... (en käck bit om man vill bli på gott humör!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar