Enkel middag... Köpte en bit lax hos Marcus på 158:an. Gör teriyakimarinad på soja, mirin, sesamolja och lite Ketjap. Skär laxen i lagom bitar, häll på marinaden och dra nåra varv med pepparkvarnen... In i ugnen, 10 min på 185° typ... inte för länge. Det är viktigt att det är en ”nästa rå” kärna – tycker jag... Koka upp soba-nudlar... skölj i kallt vatten. Fräs lite purjo och pak-choi i olja. I med nudlarna, soja lite fisksås och nåt starkt. Servera med lime! (I’m turning in I’m turning ’round)
torsdag 24 mars 2011
Teriyakilax
Enkel middag... Köpte en bit lax hos Marcus på 158:an. Gör teriyakimarinad på soja, mirin, sesamolja och lite Ketjap. Skär laxen i lagom bitar, häll på marinaden och dra nåra varv med pepparkvarnen... In i ugnen, 10 min på 185° typ... inte för länge. Det är viktigt att det är en ”nästa rå” kärna – tycker jag... Koka upp soba-nudlar... skölj i kallt vatten. Fräs lite purjo och pak-choi i olja. I med nudlarna, soja lite fisksås och nåt starkt. Servera med lime! (I’m turning in I’m turning ’round)
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar